Metacrinia nichollsi

Metacrinia nichollsi nichollsi, enige vertegenwoordiger van de soort metacrinia nichollsi, is een soort van amfibie in de familie van de Australische Fluitkikkers .

Divisie

Divisie

Deze soort is endemisch in het zuidwesten van West- Australië . Het komt tot 800 m van hoogte tussen Dunsborough en Albany .

Beschrijving

Metacrinia nichollsi meet 25 mm . Zijn lichaam is gedrongen en zijn ledematen zijn kort. Zijn rug is heel donkerbruin of zwart met soms roze spikkels. Zijn buik is gr, donkerblauw of zwart met witte vlekken. Het heeft gele of oranje markeringen aan de basis van elke voorpoot, op de achterkant van de dijen en op de onderbuik. De huid op haar rug is wratachtig en de huid op haar buik is korrelig. Zijn trommelvliezen zijn zichtbaar en geen van zijn poten is voorzien van zwemvliezen.

Habitat en manier van leven

Het wordt gevonden tussen de bladeren die op de grond zijn gevallen, onder stenen en boomstammen in de bossen van Karri en Jarrah . Voortplanting vindt plaats aan het einde van de zomer met meer activiteit na de regen. Mannetjes hebben een korte oproep vergelijkbaar met die van kikkers van het geslacht Pseudophryne . De ouders laten 25 tot 30 eieren begraven in vochtige grond en de jongen worden geboren zonder het larvale stadium te doorlopen .

Etymologie

Deze soort is genoemd ter ere van Gilbert Ernest Nicholls .

Originele publicaties

  • Harrison, 1927: Aantekeningen over enkele West-Australische kikkers, met beschrijvingen van nieuwe soorten . Records van het Australian Museum, vol. 15, p. 277–287 ( volledige tekst ).
  • Parker, 1940: De Australaziatische kikkers van de familie Leptodactylidae . Novitates Zoologicae, vol. 42, n o 1, p. 1-107 ( volledige tekst ).

Zie ook

Externe links

Aantekeningen en verwijzingen

  1. a en b Amphibian Species of the World, bekeken tijdens een update van de externe link
  2. IUCN, geraadpleegd tijdens een update van de externe link
  3. Harrison, 1927: Opmerkingen over enkele West-Australische kikkers, met beschrijvingen van nieuwe soorten . Records van het Australian Museum, vol. 15, p. 277–287 ( volledige tekst ).