Metacrinia nichollsi

Metacrinia nichollsi kizárólagos képviselője a fajta Metacrinia, egy faj a kétéltű a család a myobatrachidae .

Osztály

Osztály

Ez a faj endemikus Southwest Western Australia . Ez akkor fordul elő, legfeljebb 800 m a magasság közötti Dunsborough és Albany .

Leírás

A Metacrinia nichollsi mérete 25 mm . Teste zömök, végtagjai rövidek. Hátulja nagyon sötétbarna vagy fekete, néha rózsaszín foltokkal. Hasa szürke, sötétkék vagy fekete, fehér foltos. Sárga vagy narancssárga jelzéssel rendelkezik minden elülső mancs alján, a combok hátsó részén és az alsó hason. A háta bőre szemölcsös, a gyomor bőre szemcsés. Dobdobjai láthatók, egyik lába sem hevederes.

Élőhely és életmód

A földre hullott levelek között, kövek és rönkök alatt található Karri és Jarrah erdőiben . A szaporodás nyár végén zajlik, nagyobb aktivitással az esőzések után. A hímek rövid hívása hasonló, mint a Pseudophryne nemzetség békáinak . A szülők 25-30 tojást hagynak nedves talajba temetve, és a fiatalkorúak úgy születnek meg, hogy nem mennek keresztül a lárva stádiumában .

Etimológia

Ezt a fajt Gilbert Ernest Nicholls tiszteletére nevezték el .

Eredeti kiadványok

  • Harrison, 1927: Megjegyzések néhány nyugat-ausztráliai békához, új fajok leírásával . Az Ausztrál Múzeum feljegyzései, vol. 15. o. 277–287 ( teljes szöveg ).
  • Parker, 1940: A Leptodactylidae család ausztráliai békái . Novitates Zoologicae, vol. 42, n o 1, o. 1-107 ( teljes szöveg ).

Lásd is

Külső linkek

Megjegyzések és hivatkozások

  1. a és b Kétéltű fajok a világról, a külső link frissítése során megtekintve
  2. IUCN, konzultált a külső link frissítésekor
  3. Harrison, 1927: Megjegyzések néhány nyugat-ausztrál békáról, új fajok leírásával . Az Ausztrál Múzeum feljegyzései, vol. 15. o. 277–287 ( teljes szöveg ).