Maria de Medeiros

Maria de Medeiros
A kép leírása, az alábbiakban szintén kommentálva
Születési név Maria de Medeiros Esteves Victorino de Almeida
Születés (55 éves) Lisszabon, Portugália
Lisszabon zászlaja (nem hivatalos) .svg
Állampolgárság Portugália zászlaja Portugál
Szakma Színésznő, rendező, énekes
Nevezetes filmek Pulp Fiction
kapitányok április

Maria de Medeiros [ m ɐ ɾ i ɐ ð ɨ m ɨ ð ɐ j ɾ u ʃ  ] , született:A lisszaboni, egy portugál színésznő, rendező és énekes a francia kifejezést . Ő elsősorban játszott a filmben Pulp Fiction által Quentin Tarantino .

A 2000, ő rendezte a filmet kapitányok április szóló Carnation forradalom a Portugáliában.

Életrajz

Maria de Medeiros Lisszabonban született, egy portugál értelmiségi családban . Édesanyja, Maria Armanda de Saint-Maurice Ferreira Esteves úágíró, apja, António Victorino de Almeida karmester, zeneszerző és zenetörténész.

Egész gyermekkorát Bécsben ( Ausztriában) töltötte, ahol édesapja kulturális attasé volt, majd az 1974-es szegfűforradalmat követően szüleivel a családjukhoz tért vissza Lisszabonban . Minden középiskolai és középiskolai tanulmányait francia nyelven folytatta Portugál, francia, angol, német, spanyol és olasz . Kistestvére, Inês de Medeiros színésznő és rendező, valamint 2009 óta a portugál törvényhozó közgyűlés tagja .

Tizenöt éves korában Maria bemutatta első filmszerepét João César Monteiro Silvestre- ben . Még tinédzserként kezdte megközelíteni a klasszikus színházat is Philippe Fridman irányításával.

Tizennyolc évesen Franciaországba költözött, ahol filozófiát kezdett tanulni, mielőtt belépett a Nemzeti Színházművészeti és Műszaki Iskolába Brigitte Jaques osztályába .

Két évvel később belépett a párizsi konzervatóriumba, és Michel Bouquet és Jean-Pierre Vincent osztályain vett részt . Ugyanakkor az Athénée Elvire Jouvet 40 színházban játszott, Philippe Clévenot-val, Brigitte Jaques irányításával. Ezt a játékot három éven keresztül megismétlik, és a világ számos országába eljuttatja a társaságot.

Ezt követően Maria váltja a színdarabokat és filmeket Franciaországban és külföldön. Corneille-t, Federico García Lorcát, Mairet-t, Calderónt játssza Brigitte Jaques, Jorge Lavelli, Jean-Marie Villégier, José Luis Gómez vezetésével a Théâtre de Chaillot- ban, a Théâtre de la Colline- ban, a Théâtre de l ' Odéon .

Ugyanakkor, ő turnézott Franciaországban irányítása alatt Chantal Akerman, Christine Laurent, Suzanne Schiffman, Jean-Charles Tacchella, Serge Moati, Didier Le Pêcheur, Bernard Rapp, Christian de Chalonge, Gérard PULLICINO, John Lvoff, Patrick Braoudé, Richard Berry, Jean-Pierre Améris többek között.

Az Egyesült Államokban, Maria fordul nagy produkciók, mint a Henry és June által Philip Kaufman, vagy a Ponyvaregény a Quentin Tarantino, valamint a független filmek.

Maria továbbra is nagyon hű a portugál mozihoz, ahol Manoel de Oliveira, Teresa Villaverde, Luís Galvão Teles, Joaquim Leitão mellett forgat .

Ő van jelen a spanyol mozi filmekben, mint a Macho (Huevos de oro) által Bigas Luna, A nyomozó és a Halál a Gonzalo Suárez vagy Légzsák által Juanma Bajo Ulloa. Angol, kanadai, olasz, német, osztrák, japán, brazil rendezőkkel is turnézik ...

Franciaországban néhány tévéfilm tolmácsa, Joyce Buñuel, Robert Enrico vagy Miguel Courtois irányításával . Újabban, ő az egyik főszereplő a sorozat Venus és az Apollo által Tonie Marshall on Arte .

Színésznői karrierje mellett Maria de Medeiros húszéves korában kezdte el rövid és közepes hosszúságú filmek rendezését, beleértve a II-es töredéket Samuel Beckett darabja és A herceg halála után, Fernando Pessoa darabja után., Luís Miguel Cintrával .

1999-ben a Szegfűforradalomról rendezte első nagyjátékfilmjét, az Április kapitányait ( a 2000-es cannes-i filmfesztivál hivatalos válogatásában ), amelyért a São Paulo Nemzetközi Fesztiválon elnyerte a Grand Prix-díjat, az Ouro Globo-díját. legjobb film Portugáliában és számos közönségdíj Franciaországban.

Ezt követően egy egész estés dokumentumfilmet, a Je t'aime, moi non plus című filmet rendezte, és rövid filmeket rendelt, különös tekintettel São Paulo városának 450. évfordulójára emlékező filmhez, számos nemzetközi rendező mellett, és a " Tehetségek " számára. Cannes "az ADAMI-ból .

Színésznőként 1990-ben Gérard Philipe-díjjal és számos nemzetközi filmfesztiválon számos előadási díjjal tüntették ki. Így 1994-ben a Velencei Filmfesztivál legjobb színésznőjének járó Coppa Volpit kapta a Deux frères című filmért, Teresa Villaverde nővére . Két legjobb Globos de Ouro-t is elnyertek a legjobb teljesítményért Portugáliában Ádám és Éva, valamint az Április kapitányaiért .

Maria színésznői pályafutása során gyakran játszik színdarabok vagy filmek keretein belül, különösen Jérôme Savary irányításával, Zazou létrehozásakor a Chaillot Nemzeti Színházban, valamint Guy Maddin filmjében, a The Saddest Music in the Világ . Kicsit kékebb az első projektje, amely a zenei értelmezésre összpontosít. 2007-ben CD jelent meg a Universal- on, majd 2010-ben kiadta második albumát, a Penínsulas & Continents -et is, szintén a Universal-on.

2011-ben ő volt a zsűri egyik tagja a 2 -én Nemzetközi Filmfesztivál Odessza .

Filmográfia

Játékfilmek

Rövid filmek

Televízió

Rendező

Színház

Színésznő

Philippe Clévenot és Maria de Medeiros 1986-ban, az Elvire Jouvet 40-ben, rendező: Brigitte Jaques-Wajeman .

Stádium

 • 2006 : Egy kicsit kékebb, zenés show
 • 2007 : London London, zenés show
 • 2008 : Na Fotografia estamos Felizes, Danile Blaufuks, Festival Temps des Images Lisbon fesztivál
 • 2009 : Zene és forradalom, zenés show, Casa da Música Porto Sanseverinóval
 • 2010 : Tisztelgés Jim Jarmusch előtt, a legendás Tigermannel, más néven Paulo Furtado-val, a Festival TempsImages-szel, a La Ferme du Buisson-val
 • 2010 : Cabaret Social Songs, Mauro Gioia-val, zenés műsor, Roma, Italia
 • 2011 : Que cavalos são aqueles que fazem sombra no mar? szerző: Antonio Lobo Antunes, MC93 de Bobigny

Diszkográfia

Albumok

 • 2007 : Egy kicsit több kék
 • 2010 : Félszigetek és kontinensek
 • 2013 : Pássaros Eternos

Részvételek

Jelölések és díjak

 • 1990 : Gérard-Philipe-díj
 • 1994 : Coppa Volpi - Velencei Filmfesztivál . Legjobb színésznő. Film Két testvér, nővérem
 • 1994: Jaguar de Oro filmfesztivál Cancúnban, Mexikóban. Legjobb színésznő. Film Két testvér, nővérem
 • 1996 : Phare Europe Spain, Karrier Díj, Alfaz del Pi
 • 1996: a legjobb színésznőnek járó Genie-díjra jelölték a Le Polygraphe mellékszerepében
 • 2000 : Grand Prix Nemzetközi Fesztivál, São Paulo (Brazília). Április kapitányai film
 • 2000: Public Prize CINESSONNE Festival. Április kapitányai film
 • 2000: Az Arcachoni Nyilvános Fesztivál díja. Április kapitányai film
 • 2001 : Globo de Ouro, Portugália, legjobb színésznő. Április kapitányai film
 • 2001: Globo de Ouro. Portugália. A legjobb film április kapitányainak
 • 2001: Chevalier des Arts et des Lettres néven Franciaországban
 • 2002 : a legjobb színésznő a Mostra Internazionale del Film di Fantascienza e del Fantastico Rómában, a film átállási által Luna Ibañez (Spanyolország)
 • 2005 : Flaiano-díj és Rodolpho Valentino-díj az Il Resto di Niente legjobb női előadójának Antonietta de Lillo, Olaszország
 • 2007 : kinevezték az UNESCO békés művészeként
 • 2010 : karrier-díj az Ibériai Fesztiválon Badajozban, Spanyolországban

Megjegyzések és hivatkozások

 1. Portugál portugál kiejtése az API szabvány szerint átírva
 2. a és b " Többnyelvűség Maria de Meideros szerint ", Kulturális és Kommunikációs Minisztérium,(megtekintés : 2011. május 13. )

Külső linkek